Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
sunnuntai, 05 helmikuu 2023 11:21

Pohjoiskarjalainen kylpylähotelli Bomba laajenee ja uudistuu.

Kirjoittanut SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Break Sokos Hotel Bomba, Nurmes. Viisikerroksinen uudisrakennus havainnekuvassa oikealla. Break Sokos Hotel Bomba, Nurmes. Viisikerroksinen uudisrakennus havainnekuvassa oikealla. kuva SOK

Vuonna 2024 avautuu täysin uusi hotellisiipi, kesäksi 2023 uudistuvat karjalaiskylän huoneet. Nurmeksessa sijaitsevan kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomban yhteyteen aletaan keväällä rakentaa odotettua laajennusosaa järvinäköalahuoneineen.

Kesäksi 2024 valmistuva uudisrakennus sijoittuu Pielisen rantamaisemaan nykyisen kylpylähotellin jatkeeksi. Myös Bomban karjalaiskylän hirsirivitalojen huoneet uudistetaan. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa investoi Break Sokos Hotel Bomban kehitykseen 21,2 miljoonaa euroa ja karjalaiskylän huoneuudistukseen 550 000 euroa.

Break Sokos Hotel Bomba. Havainnekuva 2024 avautuvan uudisrakennuksen hotellihuoneesta.

Break Sokos Hotel Bomba. Havainnekuva 2024 avautuvan uudisrakennuksen hotellihuoneesta. Kuva SOK

”Olemme erittäin huojentuneita ja iloisia siitä, että pääsemme vihdoin aloittamaan hotellilaajennuksen. Kaava on lainvoimainen ja rakennustyöt alkavat huhtikuussa”, hotellinjohtaja Sanna Tenhunen toteaa iloisena. ”Bomban alueen matkailu on kehittynyt viime vuosina hyvin ja tarvitsee jo nykyhetken kysynnälläkin lisää sekä majoitus- että ravintolapaikkoja. Laajennuksen myötä huonemäärämme tuplaantuu 201 huoneeseen.”

Uuteen hotellisiipeen tulee viisi kerrosta, 92 luonnonläheisin värein ja materiaalein sisustettua huonetta, kokoustilat ja ruokaravintola. Hotellihuoneiden erikoisuus tulee olemaan isot maisemaikkunat, joista avautuu hieno näkymä Pielisen alati vaihtuvaan järvimaisemaan. Ylimmän kerroksen huoneissa on myös oma parveke.

Break Sokos Hotel Bomba sijaitsee Pielisen rannassa, Bomban perinteisen karjalaiskylän ja Bomban talon välittömässä läheisyydessä. Kylän hirsirivitaloissa on 50 hotellihuonetta, jotka uusitaan kevään 2023 aikana. Kylpyhuoneisiin tehdään peruskorjaus ja huoneisiin saadaan uudet sängyt sekä huoneilman viilennys. Myös karjalaiskylän huoneita voi varata Sokos Hotellien varauskanavista.

Monipuolinen ja elämyksellinen Bomba kiehtoo matkailijoita

Luonnonläheinen sijainti, karjalaiskylän perinnekulttuuri sekä ylellinen kylpylä ulkoaltaineen muodostavat Break Sokos Hotel Bombasta uniikin elämyskokonaisuuden. Tunnin ajomatkan päässä on peräti kolme kansallispuistoa ja hotellin lähialueella runsaasti aktiviteetteja karjalanpiirakkapajasta kalastusretkiin.

”Nykymatkailija haluaa tutustua paikalliseen kulttuuriin ja kokea aitoja elämyksiä. Luonto- ja hyvinvointikohteet kiinnostavat, ja yhä enemmän kaivataan myös luksusta hotellilomaan. Bomban alue kylpylähotelleineen tarjoaa kaikkea tätä. Break Sokos Hotel Bomba sopiikin niin hemmottelua hakeville pariskunnille, perheille, kokousvieraille kuin ryhmämatkailijoille.”, hotellinjohtaja Tenhunen kertoo.

Break Sokos Hotel Bomban kehitys tukee hotellia operoivan Pohjois-Karjalan Osuuskaupan matkailustrategiaa, jonka mukaan se luo Bomba–Koli–Joensuu-alueesta Lapin veroisen matkailukohteen ja tuplaa majoitusvuorokaudet alueella vuoteen 2030 mennessä.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa kehittää matkailupalveluitaan myös Kolilla, missä Kolin kylälle avautuu juhannukseksi 2023 uusi hotelli, Break Sokos Hotel Koli Kylä.

Vuonna 2024 Break Sokos Hotel Bomballa on

  • Yhteensä 201 huonetta: hotelliosa ”Sotkassa” 14 huonetta (uusittu 2021), Metsäsiivessä 44 huonetta, uudisosassa 92 huonetta, karjalaiskylässä 50 huonetta
  • Kolme ravintolaa, kokoustilat, ylellinen kylpylä
  • Vuonna 2022 Break Sokos Hotel Bomballa yöpyi 40 545 matkailijaa, huonevuorokausien määrä oli 19 241.

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 05 helmikuu 2023 11:27
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia