Yksi Sauce Forumin asiantuntijavieraista on ravintola-alan digitaalisiin palveluihin palveluihin erikoistuneen ruotsalaisyrityksen FreshX:n toimitusjohtaja Niklas Lovén.

Teknologia ja digitalisaatio eivät ainoastaan edistä ruoan valmistamisen tehokkuutta ja varmista ruoan korkeaa laatua. Food tech on keskeinen tekijä ruokaturvallisuuden varmistamisessa, ruokahävikin vastaisessa taistelussa ja siinä, että kestävän kehityksen periaatteet toteutuvat ammattikeittiöissä.

Aihe on esillä Helsingissä järjestetyssä ruoka- ja ravintola-alan huippuseminaarissa Sauce Forumissa.


Sauce Forum järjestetään Helsingissä 1.–3.9.

Helsingissä 1.–3.9. järjestettävä Sauce Forum jakaa ruoka- ja ravintola-alan kansainvälisten mielipidejohtajien tietoa ja ammattitaitoa keskusteluiden, verkostoitumisen ja paneelikeskustelujen muodossa. Huippuseminaarin tavoitteena on alan globaalin muutosten ja trendien ymmärtäminen sekä tulevaisuuteen valmistautuminen.

Keskeisiksi aiheiksi Sauce Forumissa nousevat food tech sekä ravintola-alan pyrkimys jatkuvasti vastuullisempaan toimintaan. Erityishuomiota saa ruokahävikki, jonka puolittaminen vuoteen 2030 mennessä on yksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Tällä hetkellä noin viidenneksen ruokahävikistä arvioidaan syntyvän ammattikeittiöissä ja ravintoloissa.

–Kyse ei ole ainoastaan hyvästä tahdosta. Ruokaturvallisuuden varmistamisessa ja ruokahävikin vastaisessa taistelussa tarvitaan myös oikeita työkaluja. Digitaaliset järjestelmät ja data tekevät ammattikeittiöstä älykkäämmän, mutta myös vastuullisemman, Fredman Groupin hallituksen puheenjohtaja Peter Fredmansanoo.

Data on keittiön halvin raaka-aine

Fredman Groupiin kuuluva Fredman Professional Kitchen Oy tuottaa ammattikeittiöiden omavalvonnan ja johtamisen digitaalisia järjestelmiä ja palveluita. Datan järjestelmällinen kerääminen mahdollistaa keittiön tehokkaan johtamisen, resurssien käytön optimoinnin ja ruokaturvallisuuden korkean tason.

-Data on keittiön halvin raaka-aine. Sen oikea hyödyntäminen auttaa säästämään monia huomattavasti arvokkaampia raaka-aineita, Peter Fredman sanoo.

Digitalisaation edelläkävijät ovat myös vastuullisuuden edelläkävijöitä 

Peter Fredmanin ohella yksi Sauce Forumin asiantuntijavieraista on ravintola-alan digitaalisiin palveluihin palveluihin erikoistuneen ruotsalaisyrityksen FreshX:n toimitusjohtaja Niklas Lovén.

–Jokainen ruoka- ja ravintola-alan yritys tulee digitalisoitumaan lähivuosina, sillä niiden tavarantoimittajat ja muut yhteistyökumppanit tulevat vaatimaan sitä. Eniten digitalisaatiosta hyötyvät ne, jotka toimivat nopeasti ja voivat siten digitalisoitua omilla ehdoillaan. Näillä yrityksillä on myös parhaat mahdollisuudet hallita kustannuksiaan ja toimia samalla vastuullisuuden edelläkävijöinä, Lovén sanoo.  


Fredman Group on suomalainen perheyritys, joka tavoittelee täydellistä keittiötä. Se yhdistää tietoa, teknologiaa ja monipuolista ammattitaitoa paremman ruoan puolesta. Fredman-konserniin kuuluvat ammattikeittiöliiketoimintaan keskittyvä Fredman Professional Kitchen Oy sekä tuotannosta ja logistiikasta vastaava Fredman Operations Oy. Vuoden 2019 alussa aloittaa Food Tech – palveluliiketoimintaan erikoistunut kolmas tytäryhtiö, Fredman Perfect Kitchen Oy. Fredman Group Oy:n liikevaihto tytäryhtiöineen on noin 24 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 80 henkilöä. Yhtiön pääkonttori on Espoossa ja tuotteet valmistetaan tehtaalla Raumalla. Fredman Group on toiminut jo Euran Paperi Oy:n perustamisesta vuodesta 1937 lähtien.