Huippukokki Kim Mikkola sulkee ravintola Inarin ovet Helsingissä. Michelin-tähdellä palkittu ravintola avataan tulevaisuudessa toiseen paikkaan.
“Nyt on aika mennä eteenpäin. Jotta yllämme tavoitteidemme ja tiimimme osaamisen mukaiselle seuraavalle tasolle, Inarin täytyy aloittaa puhtaalta pöydältä. Haluan päästä eroon vanhoista kaavoista ja opituista tempuista. Haluan keksiä Inarin uudestaan”, Kim Mikkola kuvailee.
Toistaiseksi Mikkola ei paljasta ravintolan uutta sijaintia. Viimeinen illallinen järjestetään Helsingissä 30. heinäkuuta. Viimeisen kuukauden aikana tullaan näkemään läpileikkaus Inarin historian varrelta.
“Syksyllä näemme erilaisia pop-up-ravintoloita, joilla raotetaan yleisölle vihjeitä uudesta suunnastamme ja kehittyneistä ideoista uudelle Inarille. Palaan piirustuspöydän ääreen aloittelijan mielellä”, Mikkola sanoo.
Muuttopäätös ei tarkoita, että huippukokki olisi luopumassa Michelin-jahdista.
“Päinvastoin! Tavoitteemme ovat entistä kovemmat. Tähtäämme kohti kirkkainta huippua”, Mikkola vakuuttaa.
Ravintola Inarin tiimi pysyy yhdessä myös tulevaisuudessa. Keittiötä johtaa Kim Päivästö, joka on hallitseva Vuoden kokki.
Mikkola avasi ravintola Inarin Helsingin Albertinkadulle heinäkuussa 2018. Puolitoista vuotta myöhemmin ravintola palkittiin Michelin-tähdellä. Inari tunnetaan aasialaisia ja pohjoismaisia makuja yhdistävänä fine dining -ravintolana.
Ennen Inarin perustamista Mikkola työskenteli pitkään esimiestehtävissä tanskalaisessa Nomassa, jota pidetään yleisesti maailman parhaana ravintolana.
Inarin lisäksi Mikkola pyörittää kanahampurilaisista tunnettua KotKot-katuruokaketjua ja herkulliseen kotiruokaan keskittyvää Koti by Kim Mikkola -konseptia. Hän on myös Bolt Arenan ravintoloitsija.
Mikkola tunnetaan kansainvälistä huomiota saaneista televisio-ohjelmista. Viimeksi hän esiintyi Netflix-sarja Somebody Feed Philin Helsinki-jaksossa. Mikkola on nähty kokkaamassa myös Gordon Ramsayn rinnalla Gordon Ramsayn makuseikkailut -ohjelmassa.